CAN FELIZ_700X270

 (Privatfoto)

Can Feliz

Jørn Utzons andet hus på Mallorca, Can Feliz, er placeret i bjergene lidt tilbagetrukket fra kysten, inde i landet, men fortsat i det samme sydøstlige hjørne af øen.

Can Feliz er karakteriseret ved de terrasserede, vandrette planer i kontrast til de pinjedækkede skråninger udenfor, hvortil der er en betagende udsigt.

Planerne i den centrale del af huset udnyttes til køkken, spise- og opholdsstue foran en åben terrasse. På de næste niveauer ligger et udekøkken, gårde samt endnu en terrasse og en pool. Til den ene side er soveafdelingen placeret - til den anden ligger indgangen, med en beundringsværdig lys arbejds- og opholdsafdeling på hvert sit niveau, hvorfra der er en storslået udsigt gennem de sprosseløse vinduer.

Som Can Lis er Can Feliz opført i lokale sandsten, tegl og beton af lokale håndværkere. Bygmesteren på Can Feliz er den samme som har været ansvarlig for restureringen af Can Lis.

Huset er opført i 1994

 

can feliz_225x160 (Privatfoto)

 

Utzon Fonden c/o DEAS · Skibbrogade 3 · DK-9000 Aalborg · Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2011 Utzon Fonden · All rights reserved