INTRODUKTION

Can Lis er bygget som privat bolig for Lis og Jørn Utzon og deres på det tidspunkt endnu hjemmeboende søn, Kim. Huset er bygget efter deres specifikke behov og rutiner og dermed hverken dimensioneret eller indrettet til omfattende besøg. Der har fx fra begyndelsen ikke været flere faste senge i huset end til de oprindelige tre beboere.

I forbindelse med renoveringen i efteråret 2011, har Utzon Fonden søgt at opdatere komforten en lille smule, under behørig hensyn til husets ånd. Derfor fremstår huset i dag, som anvendeligt året rundt.

I de kolde måneder kan et ophold i huset dog være både koldt og fugtigt. Huset ligger direkte ud til havet med et fald på over 20 meter. Det anbefales, derfor at man ikke medtager mindre børn på besøg.

Generelt forventes det at besøgende tager hensyn til husets specielle karakter, og der er udarbejdet en vejledning til, hvordan huset behandles skånsomt og bevares bedst muligt. Vejledningen kan fremsendes hvis du overvejer at søge om et ophold.